tiistai 27. elokuuta 2013

SUKLAINEN HÄÄKAKKU - CHOCOLATE WEDDING CAKE


Viime lauantaina vietettiin häitä, joihin tein tällaisen todella suklaisen kerroskakun. Sain hääparilta valmiina herkän valkosuklaakoristeen, joka näyttää ihan veistokselta. Kuulostaa varmasti hieman kaukaa haetulta, mutta koristeesta tuli melkeinpä mieleen upeat marmoripatsaat, joita olisin voinut tuijotella Roomassa loputtomiin. Kuvanveistäjä Bernini osasi aikoinaan herättää marmorin eloon, tämän koristeen kohdalla on osattu tehdä samoin suklaalla. Muotillahan koriste on tehty, mutta suklaan kohdalla se on mielestäni ihan sallittua.

Kakkuun toivottiin suklaamassakuorrutetta, johon saakin hienon kontrastin vaaleilla koristeilla. Muuten sain koristeluun vapaat kädet ja lähdin suunnittelemaan kakkua suklaaveistoksen perusteella. Koristeen hääpuvussa on pitsiä ja päätin tehdä kakkukerrosten reunoihin syötävää pitsiä. Valkosuklaan väriset kukat toivat runsautta ja näyttävyyttä koristeluun. En kuitenkaan halunnut liioitella kukkien kanssa, joten laitoin kukat köynnösmäisesti toiselle puolelle kakkua. Kuorrutteen sisältä löytyy mehevä suklaakakku tuorejuustotäytteellä sekä mokkakreemiä.

Hääparin tunnen muutaman vuoden takaa ajalta, jolloin olimme kaikki samaan aikaan Malesiassa opiskelijavaihdossa. He löysivät paratiisissa toisensa ja minä löysin kakkutaiteen kurkkiessani kakkukauppojen ikkunoista sisälle. Ei siis mitenkään huono reissu. Jos suinkin mahdollista, asukaa jonkin aikaa ulkomailla. Se muuttaa elämän ja todennäköisesti pelkästään hyvään suuntaan.

In English:

A beautiful couple got married last saturday and I had the honor to make a cake for the wedding. The bride and groom had got a white chocolate cake topper as a present earlier and they wanted to have the decoration on the cake. The cake topper looks like a sculpture and I was very excited about it because it reminded me of the beautiful marble statues in Rome. What a wonderful basis for a cake design. The bride and groom also wanted the cake to be covered with chocolate fondant which I actually really like to use because it makes a perfect contrast with light colored decorations. Based on the cake topper, I decided to go with edible lace and white chocolate colored fondant flowers. The cake is a moist chocolate cake with cream cheese filling and mocha buttercream.




8 kommenttia:

  1. Just so beautiful.
    You really are talented!

    VastaaPoista
  2. Vau mikä kakku! Miten tuo reunapitsi on tehty?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pitsi tehdään silikonimuotilla pitsijauheesta, jota saa leivonnan erikoisliikkeistä.

      Poista
  3. Sinä teet kyllä upeita kakkuja! Tekee mieli taas ruveta leipomaan, vaikkei ole mitään syytäkään tehdä kakkuja tai muita herkkuja. Näitä sun kakkuja on kyllä ilo katsella ja unelmoida, että itsekin osaisi tehdä yhtä kauniita...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onneksi aina voi leipoa ilman sen suurempaa syytäkin, silkasta leipomisen ilosta! :)

      Poista
  4. miten olet tuon suklaakuorrutteen tehnyt? ganache? mielettömiä kakkuja sulla täälä, itse innostuin oman hääkakun leipomisesta tätä blogia lukiessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo suklaakuorrute on Satin Ice:n suklaasokerimassaa. Kiitos, ihanaa kuulla, että innostuit blogin myötä! :)

      Poista
  5. Thanks on your marvelous posting! I truly enjoyed, reading it, you will be a great author. If u mind, please visit me back :)

    Agen Bola
    Agen Bola
    Agen Bola
    Agen Bola

    VastaaPoista

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...