maanantai 9. syyskuuta 2013

APPLE CARAMEL UPSIDE DOWN CAKE


Voisiko olla parempaa kuin vasta puusta poimitut omenat ja itse keitetty kinuski? Kun tähän yhdistelmään lisää ripauksen kanelia, ollaan lähellä täydellisyyttä. Tämä kakku syötiin yhdessä päivässä kokonaan. Voitte kuvitella, että meillä syödään PALJON kakkua. Eli jos kokonainen kakku saadaan päivässä tuhottua kahden hengen + kahden kahvivieraan taloudessa, on sen oltava tosi hyvää. Tämä on juuri sellaista. Taidanpa tehdä heti huomisaamuna uuden.

Keikauskakusta tulee todella mehevä, koska kinuski ja hedelmät ovat vuoan pohjassa, jolloin kosteus ei pääse haihtumaan pois. Kakku on niin mehukas, että se ei kaipaa edes vaniljakastiketta seurakseen.

Resepti löytyy rullaamalla alaspäin ja samassa on myös kätevä ohje kakkuvuoan vuoraamiseen leivinpaperilla. Älä paista kakkua irtopohjavuoassa, koska kinuski löytyy sen jälkeen todennäköisesti uunisi pohjalta.

In English:

Can you imagine anything better than freshly picked apples and homemade caramel? Well, if you add some cinnamon to that it's close to perfection. This cake is super moist and delicious. We ate the whole cake in a one day and you can imagine that we eat A LOT of cake. So this must be something really good, and that's really what it is. Scroll down to see the recipe!



Omena kinuski keikauskakku:

50 g voita
1 dl fariinisokeria

3 omenaa

1,75 dl maitoa
1 tl omenaviinietikkaa
3 dl jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl kanelia
1/4 tl suolaa
3/4 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja vuoraa leivinpaperilla 20 cm kokoinen kakkuvuoka.  Leikkaa leivinpaperista suikaleita ja leikkaa niiden reunaan "hapsut". Leivinpaperisuikaleet on helppo laittaa näin pyöreään vuokaan. Leikkaa leivinpaperista kakkuvuoan pohjan kokoinen ympyrä ja laita se viimeisenä vuoan pohjalle.


Sulata kattilassa voi ja lisää fariinisokeri. Kiehauta kinuski ja kaada se vuokaan. Levitä kinuski tasaisesti vuoan pohjalle. Leikkaa omenat lohkoiksi ja asettele lohkot vuokaan. Paina omenanpalat kunnolla kinuskiin vuoan pohjaan asti, jotta omenoiden kuvio tulee esiin kun kakku kumotaan.


Sekoita omenaviinietikka huoneenlämpöiseen maitoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Riko kananmunat toiseen kulhoon ja lisää öljy sekä maitoseos. Lisää kuivat aineet taikinaan siivilän läpi. Kaada taikina vuokaan omenalohkojen päälle ja tasoita pinta. Paista kakkua uunin alatasolla 40-45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia ja kumoa kakku sitten tarjoilulautaselle ja nauti!

Apple caramel upside down cake:

50 g butter
1/2 cup brown sugar

3 apples

3/4 cup buttermilk
3/4 cup sugar
1 1/4 cup flour
1,5 tsp baking bowder
1/2 tsp vanilla extract
1/2 tsp cinnamon
1/4 tsp salt
2 eggs
1/4 cup vegetable oil

Preheat the oven to 350 degrees F (175 degrees C). Butter and line a 8 inch cake tin. Melt butter in a sauce pan and add brown sugar. Bring to boil and pour the caramel into cake tin. Slice the apples and arrange them on caramel. Press the slices gently into caramel.

Mix together all the dry ingredients. In a separate bowl mix together eggs, vegetable oil and buttermilk. Add dry ingredients into milk mixture stirring well. Pour the batter into cake tin and bake for about 40-45 minutes. Let the cake cool in a cake tin for at least 10 minutes before turning it on a serving plate. Enjoy!



7 kommenttia:

  1. Keikauskakut ovat aika hauskoja. Resepti vaikuttaa kyllä herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Voisikohan tässä vuorata irtopohjavuoan kokonaan leivinpaperilla? Jossain näin ohjeen, että leivinpaperi rutistetaan mytyksi, jonka jälkeen se muotoutuu paremmin vuokaan.
    Onko omenaviinietikka tärkeä ainesosa, eli voiko sen jättää pois?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos kakun paistaa irtopohjavuoassa, niin vuoka kannattaa vuorata kokonaan rypistetyllä leivinpaperilla, jotta kinuskia ei valu vuoan raoista uunin pohjalle. Paperin rypistäminen tosin vaikuttaa kakun ulkonäköön ja pinnasta ei välttämättä tule aivan siisti, mutta makuhan on pääasia :) Uskoisin, että kakku onnistuu myös ilman viinietikkaa :)

      Poista
  3. Onko tämä kylmänä vai lämpimänä parempaa? Mietin jos edellisenä päivänä tekisin :-)
    -Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimänä parasta, mutta on kyllä hyvää kylmänäkin :) Kannattaa nostaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua, jos on yön yli jääkaapissa :)

      Poista

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...