torstai 19. syyskuuta 2013

DIY RETRO DECORATIONS AND RED VELVET CAKE



Pikkulipuissa, kuvioteipeissä ja retrokuoseissa on jotain niin ihanaa. Värien kirjo alkaa melkein hymyilyttää ja mitä muuta sitä tarvitsisikaan pimeneviin syyspäiviin, kuin kirkkaita värejä ja pallokuvioita? Nämä supertrendikkäät kakunkoristeet syntyvät käden käänteessä. Näyttävään kakkuun riittää huoleton kuorrutus ja suloiset itse tehdyt koristeet. Less is more jälleen kerran, joten asettele lippuja hillitysti kakkuihin ja tyylikkyys on taattu.

Mikä kakkuresepti sopisikaan parhaiten tähän värien juhlaan? Tietenkin red velvet, joka on niin ihanan retro ja punainen. En löydä tarpeeksi sanoja hehkuttaakseni red velvet -kakkua. Viinietikka ja ripaus kaakaota saavat aikaan sen samettisen punaisen (kyllä vain, punaisen) maun. Sitä on vaikea selittää, joten parempi, että sekoitatte pikaisesti tämän helpon taikinan ja maistatte itse. Varoituksen sanana koukuttuminen on taattu. Tämä on muuten oiva kakku kahvivieraiden hurmaamiseksi, jos haluat osoittaa olevasi leivontatrendien aallon harjalla. Niin näyttävän comebackin tämä 40-luvun jenkkisuosikki on juhlapöytiin tehnyt.

In English:

Isn't there something magical in little flags and miniature flag garlands on a cake? These  decorations make a simply frosted cake super cute in a matter of seconds. Bright colors and polka dot patterns give the decorations a trendy retro feeling. What would be a perfect cake with these colorful decorations? A red velvet cake with it's lovely red color and an amazing taste witch is a combination of buttermilk and a hint of cocoa. Red velvet is just lovely and absolutely one of my favorite cakes ever. Scroll down to see the photos how to make the decorations and find the recipe for the cake.


Piirrä ympyrä esimerkiksi lasin avulla kuviopaperiin ja leikkaa kuvio irti. Jos kuviopaperi on ohutta, liimaa ympyrän toiselle puolelle vielä saman muotoinen pahvi. Leikkaa grillitikku sopivan muotoiseksi ja teippaa se pahviympyrään.


Liimaa kuvioteipistä saman kokoisia paloja narunpätkään ja cocktailtikkuihin. Leikkaa teipit kolmion muotoisiksi. Sido naru kahden grillitikun päähän.


Täytä ja kuorruta kakut veitsen avulla. Älä huolestu, jos pinnasta ei tule aivan tasainen. Kädenjälki saa näkyä, se saa kakun vain näyttämään vieläkin herkullisemmalta.

Red velvet kakku

1 dl maitoa
2 tl omenaviinietikkaa

3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1/4 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljasokeria

1 kananmuna
1,5 dl rypsiöljyä

punaista elintarvikeväriä

Tuorejuustokuorrute

400 g tuorejuustoa
150 g voita
3 dl tomusokeria
2 rkl maitoa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja vuoraa leivinpaperilla kaksi 15 cm kokoista vuokaa. Sekoita keskenään maito ja viinietikka ja anna maidon juoksettua. Sekoita kuivat aineet keskenään. Riko kananmuna toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon maitoseos ja rypsiöljy. Lisää nesteisiin punaista elintarvikeväriä kunnes väri on syvän punainen. Lisää kuivat aineet taikinaan siivilän läpi. Lisää vielä punaista väriä, jos taikina ei ole värjääntynyt tarpeeksi. Kaada taikina vuokiin tasan ja paista kakkuja uunin alimmalla tasolla n. 25 minuuttia kunnes kakkuun työnnettyyn tikkuun jää enää vain muutamia muruja. Älä ylipaista, jotta kakku ei kuivahda. Kumoa kakut ritilälle leivinpaperin päälle jäähtymään ja peitä ne kelmulla, heti kun kakut eivät ole enää liian kuumia kelmun laittamiseksi. Anna kakkujen jäähtyä kokonaan.

Vatkaa pehmeä voi, 2 dl tomusokeria ja maito sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Kääntele varovasti joukkoon notkistettu tuorejuusto, johon on sekoitettu 1 dl tomusokeria.

Halkaise kakkupohjat kahteen kerrokseen ja täytä kakku tuorejuusto täytteellä. Kuorruta kakku lopulla täytteellä.

Kiinnitä koristeet paikalleen ja juhlat voivat alkaa!


Red velvet cake

1 1/4 cup flour
3/4 cup sugar
1 tbsp cocoa powder
1/4 tsp salt
1/2 tsp baking powder
1/4 tsp vanilla extract

1/2 cup butter milk
1/2 cup vegetable oil
1 egg

red food coloring

Cream cheese frosting

400 g cream cheese
150 g butter
1 cup powdered sugar
2 tbsp milk

Preheat the oven to 350 degrees F (175 degrees C). Grease and line two 6 inch cake tins. In a large bowl, mix together buttermilk, egg and vegetable oil. Add red food coloring until the color is deep red. In a separate bowl, mix all the dry ingredients. Add dry ingredients to the milk mixture stirring well. Add red food coloring if necessary. Pour the batter into prepared tins and bake about 25 minutes. Don't over bake. Let the cakes cool in a pan for 5 minutes and turn them out onto a wire rack. Cover the cakes with cling film and let them cool completely.

In a large bowl, combine butter, powdered sugar and milk. Beat until the mixture is light and fluffy. Add carefully the cream cheese. Fill and frost the cake with cream cheese frosting. Decorate with hand made retro flags and enjoy!






11 kommenttia:

  1. Kauniita yksinkertaisia koristeita.

    VastaaPoista
  2. Löysin myös toisesta blogista tämän kakun ohjeen, mutta siinä on eri määrät ainesosia, onko tästä useampi eri versio? Rypsiöljyn voi varmaan korvata sulatetulla voilla jos tykkää enemmän voin mausta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä kakkua on tehty ainakin 40 luvulta lähtien eri puolilla maailmaa, joten eri versioita on varmasti tuhansia. Kyllä öljyn voi korvata sulatetulla voillakin. Öljyllä kakusta tulee mehevämpi.

      Poista
    2. Kiitos tiedosta! Onhan se myös terveellisempikin sillä öljyllä ;)

      Poista
  3. Varmaan tyhmä kysymys, mutta miten näissä kolmessa eri kakussa on siis saatu erivärinen kuorrute? Kyselee aloittelija-leipuri :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa voisinkin hieman tarkentaa tekstiin, että red velvet kakun lisäksi kuvassa on minttusuklaakakku ja vadelmakakku :)

      Poista
  4. Onko red velvet kakku makeaa kakkua kun ajattelin tehdä sellaista rippijuhliini jotka ovat tänä kesänä enkä ole ennen tehnyt tai maistanut sitä. Ja mitä suosittelet tämän kakun täytteeksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Red velvet kakku on makea. Ohjeen tuorejuustokuorrutteella myös täytetään kakku ja suosittelen tämän tyyppistä täytettä kakkuun. Toinen vaihtoehto voisi olla tuorejuustosta tehty mousse, mutta levitettävä tuorejuustotäyte on varma valinta :)

      Poista
    2. Okei kiitos tämä auttoi jo paljon etten vain tee vahingossa liian makeaa kakkua

      Poista

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...