keskiviikko 4. syyskuuta 2013

PINK BABY SHOWER CAKE SWEETNESS



Baby showerit ovat niin täällä. Mitä enemmän ihanat jenkkijuhlaperinteet valtaavat Suomea, sen parempi. Tämä kakku on yhtä söpö sisältä kuin ulkoa. Mehevä vaniljainen kakku on täytetty raikkaalla mansikkamoussella, joten sisältä löytyy lisää vaaleanpunaista. Koristeena on sokerimassasta tehtyjä kukkia ja syötävää pitsiä.

Tämä kakku sopii monenmoiseen vaaleanpunaisentäyteiseen tilaisuuteen, joten seuraavana resepti tähän ihanuuteen:

Vaniljainen kakkupohja:

200 g voita
2 dl sokeria

2 kananmunaa

3,5 dl jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1/2 tl vaniljasokeria

1 dl maitoa

Kostutus:
1 dl maitoa

Samettinen mansikkamousse:

2,5 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
150 g mansikoita soseutettuna
1/2 dl tomusokeria
1 tl  vaniljasokeria
3 liivatelehteä
tilkka sitruunamehua

Sokerikreemi:
150 g pehmeää voita
1,5 dl tomusokeria
1 rkl maitoa

500 g sokerimassaa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja vuoraa leivinpaperilla kaksi n. 15 cm halkaisijan kokoista kakkuvuokaa. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Jaa taikina vuokiin ja paista pohjia uunin alatasolla n. 30 minuuttia. Kumoa pohjat ritilälle jäähtymään ja kääri pohjat kelmuun jäähtymisen loppuvaiheilla, jotta pohjat eivät kuivahda.

Tasoita jäähtyneet pohjat veitsellä ja leikkaa pohjat kahteen osaan.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat ja sekoita keskenään mansikkasose, tuorejuusto ja sokerit. Vaahdota kerma. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja lisää liivatteet mehuun. Lisää liivateliemi mansikkaseokseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kääntele joukkoon kermavaahto.

Kokoa kakku kelmutettuun kakkuvuokaan tai irtopohjavuokaan. Kostuta maidolla. Kakusta tulee korkea, joten tarvittaessa kiinnitä laivinpaperisuikaleita kakkuvuoan reunaan jatkamaan korkeutta. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään neljän tunnin ajan tai pakastimessa noin 20 minuuttia.

Valmista kreemi vatkaamalla kaikki kreemin ainekset keskenään sähkövatkaimella kuohkeaksi kreemiksi. Levitä kreemi tasaisesti kakun päälle veitsellä ja siirrä kakku hetkeksi kylmään. Kauli sokerimassa ohueksi levyksi ja nosta levy kakun päälle. Tasoita massa kakun päälle ja leikkaa reunasta ylimääräinen massa pois.

In English:

Pink baby shower vanilla cake with strawberry mousse. Sweeeeet!




9 kommenttia:

  1. Kaunis kakku ja aivan ihanan värinen kakkulautanen!!! Stemmaa hienosti yhteen kakun kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo vaalea turkoosi on kyllä ihanan herkullinen väri :)

      Poista
  2. Oletpa taas pyöräyttänyt täydellisen kakun! Kauniit on värit.

    VastaaPoista
  3. Ihana on. Miten tuo pitsi on tehty?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pitsi on tehty silikonimuotilla sugar veilin tapaisesta sokerijauheesta.

      Poista
  4. Ihanan kakku ja vau miten korkea.:) Tässäpä herää keliaakikon äitinä kysymys, että oletko koskaan tehnyt kakkua gluteenittomista jauhoista? Mietin vaan että mitenkähän korkean kakun niistä jauhoista tällä ohjeella saisi, kun ne jauhot jotenkin "kohottavat" normi kakkupohjankin tosi hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä ohjeella en ole gluteenittomista jauhoista kakkua tehnyt. Saattaa olla, että kakku ei onnistu samoin kuin tavallisilla jauhoilla, koska taikina sisältää rasvaa. Gluteenittomista jauhoista tehty perus sokerikakkupohja sopii myös tähän kakkuun hyvin ja sellainenhan kohoaa hienosti. Kostutuksen kanssa kannattaa olla varovainen, että kakku ei täytettynä mene kasaan :)

      Poista
  5. Ihanan kuuloinen ohje.. Ainoa ongelma on täytteessä tuorejuusto, joka valitettavasti kuuluu listeria-riskiryhmään eikä sitä näin ollen suositella syötäväksi raskauden aikana kuumentamatta...

    VastaaPoista

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...