sunnuntai 23. helmikuuta 2014

WATERCOLOR LEMON AND YOGHURT CAKE


Tämä kakku syntyi aivan hetken mielijohteesta ilman mitään suunnitelmaa. Monet hyvät jutut syntyvätkin juuri niin. Mielestäni tässä kakussa on kivaa se, että se on aivan erilainen kuin aikaisemmin tekemäni kakut. Ja minulla ei itsellänikään ollut pienintäkään hajua, miltä lopputulos tulisi näyttämään. Koristeluna tällaisessa kakussa voi käyttää mitä tahansa, hedelmiä, marjoja, syötäviä kukkia, marenkeja, karkkeja, nonparelleja jne. Likuvärjätty pinta on hauska pohja mille tahansa runsaalle koristelulle. Toisaalta kakku on näyttävän näköinen ilman koristeitakin. Kaiken silmänruoan lisäksi kakku on ihanan raikkaan makuinen. Sitruunaa ja jogurttia!

Kakkupohja 
7 kananmunaa
2,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
150 g sulatettua voita

Kostutus 
3 dl maitoa

Lemon curd 
3 rkl maissijauhoja
2 rkl vettä
2 tl sitruunan kuorta raastettuna
2 dl sitruunamehua
3 rkl vettä
3/4 dl sokeria
2 keltuaista
20 g voita

Jogurttimousse 
5 liivatelehteä
400 g turkkilaista jogurttia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
6 dl vispikermaa

Voikreemi 
400 g voita huoneenlämpöisenä
4 dl tomusokeria
3 rkl maitoa huoneenlämpöisenä
Sinistä pastaväriä
Violettia pastaväriä

Kakkupohjat 
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja vuoraa leivinpaperilla 15 cm ja 20 cm halkaisijan kokoiset kakkuvuoat. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää 2/3 kuivista aineista siivilän läpi kananmunavaahdon joukkoon varovasti nuolijalla käännellen. Lisää sulatettu voi varovasti käännellen ja sitten loput jauhoista. Kaada taikina vuokiin ja paista kakkuja uunin alatasolla noin 30 minuuttia kunnes testitikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna kakkujen jäähtyä vuoissa noin 5 minuuttia ja kumoa ne sitten ritilän päälle jäähtymään. Tasoita jäähtyneiden kakkupohjien pinta ja leikkaa pohjat kolmeen kerrokseen.

Lemon curd 
Sekoita maissijauhot ja 2 rkl vettä pienessä lasissa. Laita kattilaan sitruunankuoriraaste, sitruunamehu, 3 rkl vettä ja sokeri. Kuumenna seosta kunnes sokeri liukenee. Lisää maissijauhoseos ja kiehauta. Keitä noin minuutti ja nosta kattila sitten liedeltä. Lisää joukkoon keltuaiset ja voi ja sekoita tasaiseksi. Siirrä sitruunatahna kulhoon jäähtymään kelmulla peitettynä.

Jogurttimousse 
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita keskenään jogurtti ja sokerit. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet mehun joukkoon. Jätä liemi jäähtymään. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää liivateliemi ohuena nauhana jogurttiseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kääntele varovasti joukkoon kermavaahto. Täytä kakut kummallakin täytteellä irtopohjavuokien reunojen sisälle tai vuoraamalla tavalliset kakkuvuoat kelmulla. Levitä lemon curd ensin ja lisää mousse sen päälle. Kostuta kakkupohjat maidolla sitä mukaa kun kokoat kakkua. Käytä pienemmän kakun alustana täsmälleen kakun kokoista kerroskakun tukilevyä. Siirrä kakut jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi

Voikreemi 
Vatkaa kaikki kreemin ainekset sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Tähän menee aikaa useita minuutteja. Värjää 1/3 kreemistä violetiksi ja loput siniseksi.

Kakun kokoaminen 
Levitä sinistä voikreemiä ensin ohut kerros hyytyneiden kakkujen päälle. Jäähdytä kakkuja noin puoli tuntia jääkaapissa ja lisää sitten toinen kerros kreemiä siten, että kakkujen alareunaan tulee violettia kreemiä. Jäähdytä kakkuja vähintään tunti jääkaapissa. Työnnä isompaan kakkuun tukitikut ja leikkaa ne sopivan korkuisiksi. Laita kerrosten väliin kiinnikkeeksi pikeeriä tai valmista sokerikuorrutetta ja nosta kerrokset päällekkäin. Asettele koristeet paikalleen.

In English

Coloured buttercream icing, sugar flowers and meringues... what else do you need? Maybe some lemon curd and yoghurt mousse inside the cake. Yummy!






11 kommenttia:

  1. Upea kakku! :) mun pitäis vääntää yksille synttäreille yksisarviskakku ja en yhtään osaa ajatella miten sen tekisin! Kakku ei saanut mitään muuta kriteereitä kuin sen, että täytyy liittyä jotenkin yksisarvisiin! :D olisiko sulla jotain vinkkejä asian tiimoilta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Helppo ja hauska tekniikka tehdä yksisarvinen tai useampi niitä on esimerkiksi leikata sokerimassasta yksisarvisen siluetti. Esimerkiksi näissä kakuissa on käytetty tuota siluettitekniikkaa hieman samantyyppiseen aiheeseen:

      http://www.paintedbycakes.com/2014/01/millaista-on-tehda-kirjaa.html

      http://www.paintedbycakes.com/2012/12/keinuhevonen-rocking-horse-cake.html

      Piirrä ensin siluetti paperille ja kopioi se sitten leivinpaperille. Leikkaa muoto leivinpaperista ja leikkaa sen avulla sokerimassasta yksisarvisen siluetti/siluetteja. Kiinnitä kuviot kakkuun sokerimassan päälle levittämällä pensselillä hieman vettä kiinnityskohtaan. Piirustuksen malliksi voi koittaa tarvittaessa etsiä vaikkapa jonkun kuvan googlettamalla.

      Yksi vaihtoehto on myös muotoilla yksisarvinen kolmiulotteisena kakun päälle koristeeksi. Tämä on helpointa, jos hahmon tekee kakun päälle "makuuasentoon", jolloin ei tule ongelmia ohuiden jalkojen kestävyyden kanssa :)

      Poista
    2. Kiitos vinkeistä! Ei tosiaan edes käynyt mielessä tuommoinen sokerimassasta taiteilu :D mahtavaa.

      Poista
  2. Aivan mielettömän ihana kakku! Jotenki niin keväinen ja kaunis, vaikka itse kakun värit ovatkin aika tummat. Sitruuna on ihan lempiraaka-aineeni ja varmasti tässä raikas yhdistelmä. Tuo jogurttimousse kuulostaa kanssa hyvältä, joskus muistan syöneeni jogurtti-hunaja kakkua ja olen miettinyt sille ohjetta, tässä moussessa voisi olla hyvä pohja siihen jos sokerin korvaisi ainakin osittain hunajalla... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nam jogurtti-hunajakakku kuulostaa ihanalta! Täytyy kyllä kehitellä sellainenkin! :)

      Poista
  3. WAU!! :) Tosi kaunis kakku ja ihana blogi!

    VastaaPoista
  4. Kiitos Emma hyvästä kakkupohjan ohjeesta, jonka nappasin tästä kakusta (linkkasin sivuillesi tähän kakkuun blogissani tuon kakkupohjan osalta). Sinulla on kaunis blogi ja täällä on ihania kakkuja :).

    VastaaPoista

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...