keskiviikko 11. tammikuuta 2012

JOULUKAKKU - CHRISTMAS CAKE

Pikkujouluihin tilattiin jouluinen juustokakku. Toiveena oli jouluinen maku ja koristeeksi toivottiin kukkia. Päätin tehdä kukiksi joulutähtiä ja niiden lisäksi pieniä valkoisia kukkia. Laitoin kukkien keskustoihin kullan- ja helmenvärisiä nomparelleja lisäämään joulutunnelmaa. Kakku on hyydytetty valkosuklaajuustokakku, jossa on sisällä erikseen hyydytetty puolukkamoussesydän. Kakun pohja on tehty piparkakuista.


Pohja:
- 200g piparkakkuja
- 75g voita

Puolukkamousse:
- 125g rahkaa
- 2 dl vispikermaa
- 2 dl puolukkasurvosta
- 0,5-1 dl tomusokeria (maun mukaan)
- 3 liivatelehteä
- 2 rkl sitruunamehua

Valkosuklaamousse:
- 130g valkosuklaata
- 200g tuorejuustoa
- 3 dl vispikermaa
- 2 liivatelehteä
- n. 1 rkl tomusokeria (maun mukaan)
- 2 rkl sitruunamehua

Murskaa piparkakut ja sulata voi ja sekoita ne keskenään. Laita irtopohjavuoka (halkaisija n. 22 cm) tarjoilulautasen päälle ja painele piparkakkuseos vuoan sisäpuolelle kakun pohjaksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Survo puolukat esimerkiksi haarukalla ja lisää rahka ja tomusokeri puolukkasurvokseen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata liivatteet mehuun. Kaada liivateliemi ohuena nauhana puolukkaseoksen sekaan koko ajan sekoittaen. Kääntele puolukkaseos kermavaahdon sekaan. Kaada puolukkamousse irtopohjavuoan sisälle pohjan päälle ja laita kakku hyytymään jääkaappiin pariksi tunniksi.

Irrota irtopohjavuoan reuna kakun ympäriltä ja laita isomman irtopohjavuoan (halkaisija n. 26 cm) reuna kakun ympärille. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja sulata valkosuklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet mehuun. Sekoita hieman jäähtynyt suklaa tuorejuuston kanssa. Lisää liivateliemi tuorejuustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kääntele tuorejuustoseos kermavaahdon sekaan. Kaada valkosuklaamousse vuokaan hyytyneen puolukkamoussen päälle ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ja herkuttele!

1 kommentti:

  1. Nää sun tekemät kakut on vaan niin upeita, ei voi kuin ihailla :) Laittaisitko joskus reseptejäkin näihin kakkuihin? :) Ainakin tätä kakkua olis kiva kokeilla, kun kuulostaa niin hyvältä ja olis kiva tietää, kuinka oot saanu toteutettua kakun sisälle puolukkamoussesydämen!

    VastaaPoista

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...