tiistai 24. tammikuuta 2012

SITRUUNAKUPPIKAKUT - LEMON CUPCAKES


Nämä kuppikakut olivat ihanan raikkaan sitruunaisia ja keveitä. Tein kuppikakut minikokoisiin keltaisiin paperivuokiin ja pursotin päälle vaniljakreemiä.

Tällä kertaa jätin koristelun melko yksinkertaiseksi ja ripottelin kuppikakkujen päälle vain keltaisia koristerakeita. Sitruunakuppikakut ovat oikein keväinen jälkiruoka ja pääsiäiseenhän nämä sopisivat väriltään ja maultaan loistavasti!

Sitruunakuppikakut vaniljakuorrutteella

n. 40 kpl minikuppikakkuja tai n. 12 kpl normaalikokoisia kuppikakkuja

2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl soodaa
1/2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 dl öljyä
1 kananmuna
0,5 dl maitoa
2 rkl sitruunamehua
1 sitruunan kuori raastettuna

Kuorrute:
75g voita
3/4 dl tomusokeria
1/2 tl vaniljasokeria
2 tl maitoa

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Yhdistä nesteet ja sitruunan kuori keskenään ja sekoita hyvin. Lisää kuivat aineet nesteseokseen ja sekoita tasaiseksi. Täytä muffinivuoat 3/4 asti ja paista kuppikakkuja 175 asteen lämpötilassa 10-15 minuuttia riippuen kuppikakkujen koosta.

Valmista kuorrute vatkaamalla huoneenlämpöinen voi, tomusokeri, vaniljasokeri ja maito keskenään sähkövatkaimella kunnes kuorrute on kuohkeaa.

Kuppikakut säilytetään jääkaapissa, mutta ne kannattaa ottaa huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua, jotta kuorrute pehmenee ja maut tulevat hyvin esille.

In English:

These lemon cupcakes are really easy to make and they bring sunshine to your day. These cupcakes taste delicious especially when they are served at room temperature.

Lemon cupcakes
1 cup flour
1/2 cup sugar
1 tsp baking bowder
1/4 tsp soda
1/2 tsp vanilla sugar
a pinch of salt
1/2 cup oil
1 egg
1/4 cup milk
2 tbsp lemon juice
zest from 1 lemon

Frosting:
75 g butter
1/4 cup powdered sugar
1/2 tsp vanilla sugar
2 tsp milk

Preheat the oven to 350 degrees F (175 degrees C). Line cupcake pan with paper liners. In a large bowl, beat together oil, egg, milk, lemon juice and lemon zest. Mix dry ingredients in a separate bowl. Add the dry ingredients to lemon juice mixture. Divide the batter evenly between the prepared liners and bake for about 10-15 minutes.

Make the frosting by whipping butter, powdered sugar, vanilla sugar and milk until light and fluffy.


2 kommenttia:

  1. moi
    hehe
    on tylsääääää

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä huonoin resepti mitä oon aikoihin tehnyt. Taikina ei nouse ja kuorrutetta on aivan liian vähän. Blaah. Eka ja vika kokeilu tältä blogilta.

    VastaaPoista

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...